Често задавани въпроси

Ботулиновият токсин има най-добро действие, когато се използва като превенция за задълбочаване на мимическите бръчки. Добър момент за поставяне на ботокс е при появата на видими мимически бръчки в положение на покой на лицето. Препоръчваме на пациентите си да прибягват към процедурата след 30 годишна възраст.

Ботоксът се използва основно за блокиране на мимическата мускулатура и съответно заглаждане на тези бръчки. Зоните в които се поставя най-често са чело, гневна бръчка и околоочен контур.

Дермалните филъри се използват за придаване обем на лицето и лифтиране. Най-често третираните зони са – скули, устни, лицев контур, назолабиални гънки.

При поставяне на ботокс възстановителният период е кратък – около 2-3 часа, в които личат леки подутини на местата на поставяне. Тъй като ботулиновият токсин е течен и се резорбира бързо на следващия ден няма следи от поставянето му. Хиалуроновите филъри са плътни. В деня след поставянето им е възможно да има лек оток, който изчезва на 2 – 3 ден.

Това е основният принцип на модерната естетика – подчертаване на естествената индивидуална красота.

При достатъчно познаване на анатомичните особености на лицето, качествата на използвания продукт и правилата в естетиката ние получаваме максимално естествени и красиви резултати.