Едни от първите белези на стареенето са свързани с излагането на слънчева светлина. Вследствие на прекомерното излагане на УВ лъчение се наблюдава разрушаване структурата на колагена и еластина в кожата. Това води до появата на фини и дълбоки бръчки, понижаване на защитните свойства на кожата , появата на пигментации, сухота на кожата в относително млада възраст. Признаците на фотостареенето най-често се появяват вътху откритите части на шията, лицето, деколтето, ръцете и раменете.

Премахване на пигментни петна

Пигментациите са изключително трудни за премахване и използването единствено на козметика не дава задоволителен ефект. При правилна диагностика на вида на пигментациите ние можем да изберем перфектната терапевтична комбинация.

– мезотерапия

Предлагаме богат избор от мезотерапии, някои от които насочени към третирането на пигментни петна. Освен хидратиращи агенти в съставките им са включени и различни аминокиселини и витамини, които дават добър ефект в третирането на пигментни лезии.

– химични пилинги

Химичните пилинги са перфектен избор при третиране на повърхностни пигментации. Освен премахването им те имат и добър ефект при акнеична и отпусната кожа.

– лазерна терапия  

Harmony XL Pro предлага неинвазивни и минимално болезнени процедури за третиране на различни видове пигментни петна. Процедурите са ефективни за всеки вид кожа, а резултатите са видими още след първата процедура. Наблюдава се изравняване тена на кожата, придобиване на гладка текстура на кожата. Апаратът стимулира и обменните процеси в кожата, което води до лифтинг ефект.

Кои пигментации могат да се третират:

– УВ пигментации

– старчески петна

– лентиго

– мелазма