Естетична мезотерапия

Хиалуроновата киселина е естествена съставка на кожата, която е изключително важна за изграждането на междуклетъчното пространство. С възрастта количеството ѝ намалява, вследствие на излагане на слънце, тютюнопушене, генетични и други фактори на външната среда, както и в следствие на хормонални промени, менопауза и др. Всички тези предпоставки водят до намаляване плътността на кожата и хидратацията. Красивата и гладка кожа се дължи на уникалността на хиалуроновата киселина да задържа вода и да запазва плътността на дермата. Чрез инжекционна мезотерапия се добавят необходимите елементи за една красива и млада кожа. Тази фина нехирургична техника от Франция, доставя коктейл от полезни вещества в кожата и подобрява състоянието ѝ. Естетичната Мезотерапия е чудесна за бързо възстановяване и „съживяване” на повяхнала, дехидратирана и отпусната кожа на лицето, шията, деколтето и гърба на дланите. 

Естетична мезотерапия

Естетичната Мезотерапията  представлява хидратация в дълбочина на кожата. Има различни видове мезотерапия – за по-млада, за по-възрастна кожа, за кожа с липса на хидратация или свежест.
Освен за хидратация, има мезотерапии и за изсветляване, стягане, разграждане на целулит.

Всеки пациент е подходящ за тази процедура, като може да се започне дори от 20-годишна възраст в зависимост от конкретните индикации и нужди на кожата.

Естетична Мезотерапия се използва за:

  • Намаляване на фини бръчки и линии
  • Стягане на отпуснатата кожа
  • Възстановяване на повяхналата и състарена кожа
  • Изсветлява пигментни петна на кожата
  • Лечение на алопеция, състояние, което причинява загуба
    на коса
  • Премахване на мазнините
  • Намаляване на целулита

Веднага след процедурата се появява подуване, като след ухапване от комарчета. Това е нормално, тъй като в кожата се инжектира вещество. Mезотерапията е процес, който стимулира собствената регенерация на кожата и я подхранва. Така, с времето и с броя процедури, кожата започва да изглежда по-свежа, плътна и здрава.

Още естетични процедури…