Дермални филъри

Пълнителите, по-известни като дермални филъри или временни попълващи средства, са материали за инжектиране, които се използват за различни естетични корекции, като попълване на бръчки, уголемяване на устни, моделиране на белези, контуриране на лицето, оформяне на брадичка, леки корекции на носа и др. 

Основният компонент на филърите е хиалуроновата киселина, която е естествена съставка на човешкото тяло.  Естествен компонент в тъканите на човешкия организъм, хиалуроновата киселина (HA) играе важна роля във възстановяването на кожата.

Хиалуроновата киселина съдържаща  се в дермалните филъри, придава на Вашата кожа свеж и нежен вид, тъй като подобрява еластичността, тонуса и хидратирането ѝ.

Дермални филъри
С процеса на стареене

Количеството на хиалуронова киселина във вашия организъм намалява и между 40 и 50 годишна възраст Вие сте изгубили около 50 % от нея. Ето защо скулите хлътват и се отпускат, някои бръчки стават видими, контурите на лицето се променят. И така цялостния вид на Вашето лице се променя.

Независимо от това колко добри са нашите гени, всеки вид кожа в крайна сметка губи своя тонус. Пропорционалността се променя и обема намалява. Бузите хлътват навътре и провисват.
Брадичката се отпуска и лицето става по-широко в долната му част. В резултат: младежката “V”-образна форма на лицето бавно се обръща надолу и нашата възраст става все по-видима, независимо от това дали ние се чувстваме още млади.

 Поставянето на дермални филъри намира приложение при:

  •  подобряване хидробаланса на кожата
  •  запълване на бръчки по лице, шия и деколте
  •  оформяне на скули или брадичка
  •  увеличане обема, подчертаване контура или корекция асиметрията на устните
  •  корекция обема при хлътналост или неравномерен лицев овал

20-30 минути преди процедурата се извършва обезболяване с локален анестетик върху зоната, която предстои да бъде третирана. След като мястото е обезболено, се преминава и към инжектирането на продукта. Чрез серия от убождания се инжектира предварително подбраният продукт в дермата. Локалната упойка и лидокаинът, съдържащ се в повечето продукти, правят процедурата безболезнена. Това, което може да усетите, е съвсем леко убождане.

Времето на ефекта от дермалните филъри зависи от зоната, от организма и от използвания продукт. Когато се поставя временно попълващо средство за първи път, то се резорбира по-бързо, отколко ако има наслагване на продукт в областта.

Още естетични процедури.