Ежедневните дейности водят до замърсяване на лицето, дори и вие да не го усещате. Множество са външните фактори които водят до замърсяване на лицето – заобикалящия ни въздух, непрекъснатото докосване на лицето с ръце, използването на грим, изпотяване. Почистването на лицето трябва да се превърне в рутина и е в основата на това кожата да изглежда добре и по-важното да бъде здрава.

  1. Подобрява хидратация

Регулярното почистване на лицето подпомага хидратацията на кожата. Почистването поддържа правилното pH на кожата като по този начин тя задържа достатъчно количество вода. Сухата кожа изглежда грапава, набръчкана и състарена.

  1. Подобрява вида и здравето на кожата

Ежедневно кожата ни продуцира себум, чиято основна роля е да я предпазва от замърсяването на околната среда. Въпреки че неговата роля е предпазна, ако лицето не бъде почиствано ежедневно това води до натрупване на ексцесивни количества себум върху нейната повърхност, а това има множество негативни ефекти – уголемяване на порите, появата на възпалителни лезии и акне, нарушаване кожната бариера.

  1. Почистването на лицето е в основата на антиейджинг терапията

Много често когато четете статии за стареене сте забелязали, че освен генетичните (вътрешни) фактори има и външни фактори, които забързват този процес. Едни от тях са замърсеният въздух и различните видове токсини с които се сблъскваме ежедневно. Именно затова почистването на лицето след края на работния ден е от изключително важно значение. Почистването на лицето също така ще създаде условия за по-добра абсорбция на различните продукти, които използвате.

Кога препоръчваме да използвате продукт за почистване на лице?

Сутрин

Почистването на лицето веднага след събуждане е важно поради процесите на ексфолиация, които протичат през нощта. По този начин вие премахвате всички токсини, мъртви клетки и себум, които лицето ви секретира. Почистеното лице също така ще е по-добра основа за дневният ви крем или грима, който използвате.

Вечер

Дори и да не използвате макиаж ежедневно почистването на лицето е задължително преди лягане. Непочистената кожа не може да се регенерира толкова добре през нощта тъй като има нужда от кислород. Лягането без почистване на лицето ще доведе до загуба на важни нутриенти за вашата кожа и до създаването на свободни радикали, които са в основата на процеса на стареене. За да разберете какъв вид продукти за почистване са най-добри за вашия тип кожа,  консултирайте се с вашия дерматолог.

А скоро очаквайте и нашия иновативен метод за ефективно почистване кожата на лицето.